Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
Consulta prèvia Reglament Consell de Civisme i Convivència
#reglament Consulta prèvia Reglament Consell de Civisme i Convivència
Acerca de este proceso
L’Ajuntament és conscient que per aconseguir una ciutat més amable, neta i cívica, no n’hi ha prou amb l’exercici de la potestat normativa i sancionadora per part de l’autoritat municipal, sinó que cal, també, que es duguin a terme actuacions d’educació i conscienciació implicant la ciutadania i els diferents agents socials afectats. És per això, que l’Ajuntament promou la creació d’un òrgan estable de participació ciutadana de caràcter sectorial que sigui l’espai per debatre, coordinar i consensuar amb la ciutadania i les entitats les actuacions necessàries per fomentar i millorar el civisme i la convivència a la nostra ciutat, per fer el seguiment de les ordenances de Convivència i Civisme i la de Protecció i Tinença d'animals i per col·laborar en l'actual campanya de civisme. Un òrgan on es puguin expressar i valorar totes les opinions, afavorint el diàleg entre els diferents agents implicats en les accions relacionades amb el civisme i la convivència ciutadana.
Compartir