Ayuda
Un proceso participativo es una secuencia de actividades participativas (p.e. primero rellenar una encuesta, luego realizar propuestas, debatirlas en encuentros presenciales o virtuales, y finalmente priorizarlas) con el objetivo de definir y tomar una decisión sobre un tema específico.
Ejemplos de procesos participativos son: un proceso de elección de los miembros de un comité (donde primero se presentan unas candidaturas, luego se debate y finalmente se elige una candidatura), presupuestos participativos (donde se realizan propuestas, se valoran económicamente y se vota con el dinero disponible), un proceso de planificación estratégica, la redacción colaborativa de un reglamento o norma, el diseño de un espacio urbano o la producción de un plan de políticas públicas.
Consulta prèvia a l'elaboració de l'ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en l'edificació i l'ús del sòl i subsòl (ORPIME)
#ordenança Consulta prèvia a l'elaboració de l'ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en l'edificació i l'ús del sòl i subsòl (ORPIME)
Acerca de este proceso
Consulta pública amb l’objectiu de recollir l’opinió de la ciutadania i organitzacions més representatives potencialment afectades per la futura norma
Antecedents
En data 28/04/2022, la Presidència delegada de l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, ha dictat un decret concedint un recurs tècnic per a la implementació de l'ordenança reguladora dels procediments d'intervenció municipal en l'edificació i l'ús del sòl i del subsol (ORPIME) a favor de l’Ajuntament de Montcada i Reixac.
Per Decret d'Alcaldia de data 30 d’agost de 2022 s'ha resolt incoar expedient per a l’aprovació d’ordenança municipal reguladora dels procediments d'intervenció municipal en l'edificació i l'ús del sòl i del subsol (ORPIME).
La necessitat i oportunitat de la seva aprovació
El municipi de Montcada i Reixac manca d’una Ordenança d’intervenció en l’edificació i l’ús del sòl i del subsòl. És necessari tenir una ordenança que reguli la intervenció municipal en els actes de transformació o utilització del sòl, del subsol i del vol; mitjançant establiment dels procediments i els requisits per a la tramitació segons el règim d’intervenció que correspongui. A més, resulta oportú adequar els règims d’intervenció de les obres i els requisits, a les normatives generals i sectorial que li siguin d’aplicació.
Els problemes que es pretenen solucionar amb la iniciativa
Amb aquesta iniciativa es pretén facilitar la tramitació als ajuntaments, però també a la resta d’operadors, vol ser una eina sistemàtica, racional i integradora que permeti localitzar i conèixer, de forma fàcil i ràpida, la regulació tant de la informació urbanística com de la tramitació del procediment segons les particularitats de les tipologies de llicències urbanístiques i comunicacions prèvies.
Els objectius que es persegueixen
L’ORPIME té com a finalitat establir els diferents règims d’intervenció administrativa en les obres que és realitzin en el terme municipal de Montcada i Reixac, i regular llur procediment. Els procediments d’intervenció municipal tenen per objecte verificar la legalitat dels aspectes urbanístics i d’altres aspectes que la normativa atribueix expressament a la competència municipal. Serà objecte de control mitjançant llicència urbanística o règim d’intervenció equivalent.
Compartir