El Pla Local d'Habitatge (PLH)
És l'instrument de planificació de les polítiques municipals d'habitatge dels propers 6 anys. En el Pla es defininiran les estratègies i propostes a desenvolupar per assolir el dret a l'habitatge digne i assequible i poder donar resposta a les necessitats detectades a la diagnosi.El PLH fa una anàlisi de la situació de l'habitatge al municipi i en base a l'anàlisi construeix una diagnosi. Finalment, defineix els objectius, estratègies i actuacions concretes per donar resposta a les necessitats detectades.
L'Ajuntament vol implicar la ciutadania i les entitats del municipi mitjançant un procés de participació ciutadana que permeti identificar diferents visions sobre l'estat de l'habitatge i alhora realitzar propostes de les accions de futur. La participació de la ciutadania i les entitats és clau en aquest procés per poder construir una diagnosi compartida i prioritzar les actuacions a dur a terme els propers anys.
Objectius del procés participatiu
Informar i donar veu al conjunt de la ciutadania de Montcada i Reixac sobre les necessitats, problemàtiques i propostes d'actuació del pla que definiran les futures polítiques d’habitatge del municipi.
Identificar les diferents visions sobre l’habitatge a Montcada i Reixac i generar reflexions compartides.
Implicar els diferents agents vinculats en l’àmbit de l’habitatge.
Qui hi pot participar?
Ciutadania i entitats del municipi.
Professionals i agents socials específics del sector de l’habitatge.
Personal tècnic municipal.
Grups polítics amb representació municipal.
Com hi podeu participar?
La ciutadania ha pogut participar en la
Fase de Diagnosi (febrer-març 2023)
Enquesta del Pla Local d’Habitatge. Qüestionari participatiu que pregunta sobre diferents aspectes relacionats amb l’habitatge: preus, disponibilitat, accés, problemàtiques associades,... Es pot respondre del 13 de febrer al 3 de març, telemàticament i s’habilitaran punts de suport al carrer. Resultats del qüestionari
Taller participatiu de diagnosi. 23 de març de 2023. . Aquesta sessió participativa està oberta a la ciutadania i especialment a les entitats del poble (entitats juvenils, de gent gran, culturals, cíviques, associacions veïnals) i té per objectiu debatre sobre la situació de l’habitatge al municipi (identificació de necessitats i problemàtiques) i identificar accions que caldria fer per donar resposta a les principals problemàtiques detectades.
Durant la fase de diagnosi també s'han fet entrevistes a entitats especialitzades del sector de l’habitatge (PAH, Sindicat de Llogaters), administradors de finques, promotors immobiliaris, etc. i sessions de treball específiques amb grups polítics municipals i amb personal tècnic de l’Ajuntament.
Fase de propostes (14 de març 2024)
L’objectiu de la sessió serà contrastar i avaluar les propostes incloses en el Pla Local d’Habitatge.
Als documents adjunts podeu consultar les propostes recollides en aquest taller
Compartir